Bijgerechten

Rode koolsalade

Een heerlijke salade welke je kan gebruiken voor de lunch maar ook samen met een puree en een lekker stukje vlees als diner. De gewichten bij de groenten zijn een indicatie. Meer of minder kan ook.

Read More

Ei met spitskool

Een gerecht dat je zowel in de zomer als in de herfst kan eten als lunch maar ook als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Spitskool is licht verteerbaar en neutraal van smaak. Als je dit gerecht als lunchgerecht bereidt kan je er ook nog bacon, ham en/of kaas extra aan toevoegen.

Read More

Gevulde paprika met champignons en spinazie

Een gemakkelijk gerecht met veel vitamine B, C en E. En dankzij de spinazie ook. veel ijzer. Bedenk daarbij dat dit gerecht langer in de oven staat dan jij aan voorbereiding nodig hebt.

Read More

Soufflé van spruitjes

Weer eens iets anders dan anders. Een heerlijk gerecht voor de maanden oktober tot en met januari. Dat is namelijk het seizoen van deze groente. Maak het compleet met een puree of met gebakken wortelpeterselie. Voor puree's kun je denken aan de bloemkoolpuree, de knolselderijpuree of de puree van wortelpeterselie.

Read More

Witlofschotel met kerrie

Deze witlof-schotel is lekker pittig en samen met een puree vult deze de maag goed. Voor puree's kun je denken aan de bloemkoolpuree, de knolselderijpuree of de puree van wortelpeterselie . 

Read More
Avocadomousse in slabakje

Avocadomousse in slabakjes

Dit lekkere voorgerecht heb ik ontvangen van Monique van Perlo nadat ik het eerst bij haar heb mogen eten. Omdat het zo lekker fris smaakt heb ik haar om het recept gevraagd.

Read More

Knolselderij puree

Tekst

Read More
Gegratineerde venkel

Gegratineerde Venkel

Lekker fris gerecht door de anijssmaak van de venkel. Venkel is goed te combineren met vis en kip.

Read More

Champignonquiche

Tekst

Read More

Indische gehaktballetjes

Ga je deze Indische gehaktballetjes als snack gebruiken maak er dan een pindasaus bij. Als je meer tijd hebt kan je ballen/balletjes ook laten opstijven in de koelkast je hoeft dan geen gebruik te maken van kokosmeel. Neem daar tenminste een uur voor.

Read More

Pindasaus

Tekst

Read More
Knolselderij gratin

Knolselderij gratin

Mis je de aardappelgratin in je eetpatroon? Vervang die dan door deze gratin. Is heel goed te combineren met hachee, hongaarse goulash of stifado. Of waar je normaal een gratin bij opdient.

Read More

Meld  je aan om de recepten in te zien